Werkwijze formule TopBijbaan

Unieke werkwijze en formule TopBijbaan
 
Het concept en de werkwijze van TopBijbaan.nl is iets uniek in de vacature branche en tracht enkele van de veel voorkomende problemen van vacature sites op te lossen. Eén van deze nadelen is dat na plaatsing van een nieuwe vacature deze al snel weg zakt in een moeras van andere vacatures. Op deze manier wordt een groot deel van de vacatures nooit gevonden, behalve diegene waarin flink extra geinvesteerd worden.

Topbijbaan.nl heeft dat probleem ondervangen door je via de hoofdsite direct een keuze voor een stad te laten maken. Na deze keuze kom je op een van de stedensites van Topbijbaan.nl zoals bijv. BijbaanRotterdam.nl. Hierop is direct een overzicht te vinden van alle vacatures uit die specifieke stad!
 
Werkwijze werknemers
 
De stappen om te solliciteren op een bijbaan naar keuze op TopBijbaan.nl zijn erg simpel. Je hebt de volgende mogelijkheden:

Mogelijkheid 1

Stap 1: Ga naar een stad naar keuze en zoek een leuke vacature op.
Stap 2: Open de vacature detail pagina en klik rechts bovenin op 'Solliciteer'
Stap 3: Je moet je nu eenmalig inschrijven, wanneer je al een account hebt kun je hier inloggen
Stap 4: Er volgen enkele vragen voor je profiel aangemaakt kan worden, hierna heb je automatisch gesolliciteerd op jouw vacature! Mocht je al een account hebben kan het voorkomen dat er evt. vacature-specifieke vragen naar boven komen.
Stap 5: Het bedrijf waar je gesolliciteerd hebt ontvangt jouw details en zal, indien het geinteresseert is, contact met je opnemen.

Mogelijkheid 2

Stap 1: Klik op de grote knop aan de linker kant, genaamd 'Meld je GRATIS aan'
Stap 2: Na het invullen van je email adress en wachtwoord volgen er nog enkele vragen voor je profiel
Stap 3: Ga naar een stad naar keuze en zoek een leuke vacature op.
Stap 4: Open de vacature detail pagina en klik rechts boven op 'Solliciteer'
Stap 5: Je kunt nu inloggen met je eerder aangemaakte account
Stap 6: Wanneer er informatie ontbreekt voor de sollicitatie zal je hierom gevraagt worden. Zoniet heb je automatisch gesolliciteerd.
Stap 7: Het bedrijf waar je gesolliciteerd hebt ontvangt jouw details en zal, indien het geinteresseert is, contact met je opnemen.

Werkwijze werkgevers
 
Na contact wordt uw vacature online gezet in een of meerdere steden en categorieën. Elke keer als een kandidaat solliciteerd op uw vacature, wordt er een email samengesteld met de informatie van deze candidaat, zijn of haar motivatie, en indien aanwezig een CV. Dit bericht wordt vervolgens gestuurd naar een emailadres, wat u zelf eerder heeft aangegeven.

Extra functionaliteiten, zoals het plaatsen van uw vacature op de hoofdpagina van TopBijbaan.nl, of het toevoegen van uw vacature in een grote target-mailing, zijn in overleg ook mogelijk.