Veel gestelde vragen

01. Wat doet Topbijbaan?
02. Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
03. Hoe kan ik Topbijbaan.nl bereiken?
04. Hoe schrijf ik me in bij Topbijbaan?
05. Ik ben geen scholier of student, kan ik mij toch inschrijven?
06. Zijn er kosten verbonden aan het solliciteren op Topbijbaan.nl?
07. Wat is de functie van mijn persoonlijke pagina?
08. Waar moet het wachtwoord aan voldoen als ik mezelf wil registreren?
09. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kom ik op mijn persoonlijke pagina?
10. Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij Topbijbaan.nl?
11. Wat moet ik doen als ik geen reactie krijg op mijn solliciiatie?
12. Hoe kan ik mijn Job search uitzetten?
13. Hoe kan ik mijn CV aanpassen?
14. Ik voldoe niet aan de eisen in de vacature. Mag ik toch reageren?
15. De plaatsingsdatum van de vacature is al enkele weken geleden. Heeft het nog wel nut om te reageren?


01. Wat doet Topbijbaan.nl?
Topbijbaan.nl is een van de grootste vacaturesite voor jongeren, die op zoek zijn naar bijbanen en vakantiewerk.

02. Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Wij verkopen geen gegevens door aan derden. Je gegevens worden uitsluitend getoond aan bedrijven die aangesloten zijn bij onze organisatie en die jou kunnen helpen aan een leuke bijbaan of vakantiewerk. De gegevens worden door ons gebruikt om jou op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen zodat je nog sneller een geschikt bedrijf kunt vinden. Daarnaast worden je gegevens gebruikt om jou op de hoogte te brengen van de nieuwste vacatures.

03. Hoe kan ik Topbijbaan.nl bereiken?

Je kunt ook ons bereiken voor eventuele technische problemen via ons contact formulier.

04. Hoe schrijf ik me in bij Topbijbaan.nl?

Om je snel aan te melden klik je op de grote knop boven het linkermenu op de homepage. Vervolgens krijg je een inschrijvingsformulier die je in moet invullen. Na het invullen van de gegevens kun je gelijk solliciteren op de vacatures! Indien je solliciteert zonder te zijn ingelogd, krijg je alsnog een mogelijkheid om een account aan te maken.

05. Ik ben geen scholier of student. Kan ik mij toch inschrijven?
Iedereen kan zich in principe op de website inschrijven en reageren op vacatures. Houd wel rekening met het feit dat onze doelgroep voornamelijk scholieren en studenten zijn. Bedrijven verwachten redelijkerwijs dat vooral deze doelgroep reageert op de door hen geplaatste vacatures. Geef daarom voor de duidelijkheid in het inschrijfformulier aan wat je leeftijd is.

06. Zijn er kosten verbonden aan solliciteren op Topbijbaan.nl?

Nee, Topbijbaan.nl is geheel gratis voor iedereen die zich via deze site aanmeldt voor het zoeken van een bijbaan.

07. Wat is de functie van mijn persoonlijke pagina?
Door in te loggen op de website kom je terecht op jouw persoonlijke pagina. Hier kun je:

- Je persoonlijke gegevens zien en indien nodig wijzigen
- Zien op welke vacatures jij hebt gesolliciteerd
- Je wachtwoord wijzigen

08. Waar moet het wachtwoord aan voldoen als ik mezelf wil registreren?

Het wachtwoord dat je kiest mag zo lang of kort zijn als je wilt. Gebruik geen belangrijke wachtwoorden of codes zoals je pincode.

09. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kom ik nu op mijn persoonlijke pagina?
Klik op “Persoonlijke pagina”, daar heb je de mogelijkheid om een nieuwe wachtwoord aan te vragen. Vul je
e-mailadres in en er wordt dan automatisch een e-mail verstuurd met daarin je wachtwoord.

10. Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij Topbijbaan.nl?
Na het klikken op de sollicitatielink krijg je de mogelijkheid in te loggen of een nieuw account aan te maken. Mocht er relevante informatie ontbreken zal er dan naar gevraagd worden. Je sollicitatie word vervolgens direct doorgestuurd naar de betreffende organisatie. Deze zal, via mail of telefoon, contact met je opnemen.

11. Wat moet ik doen als ik geen reactie krijg op mijn sollicitatie?
Bedrijven bepalen zelf wat er binnen welke termijn naar sollicitanten wordt gecorrespondeerd. Dit kan inhouden dat je helemaal geen reactie van hen krijgt of pas na een tijdje. Topbijbaan.nl kan hier geen invloed op uitoefenen.

*12. Hoe kan ik mijn Job search uitzetten?
Log in op Topbijbaan.nl ga naar het linker menu “Informatie en klik op “Vacature mailingdienst”.
Klik vervolgens op de door jou ingestelde job search. Vervolgens kan je hem verwijderen en zal je geen e-mails meer ontvangen.

13. Kan ik mijn CV aanpassen?
Ja, dat kan. Je kunt op ieder gewenst moment je CV aanpassen. Om dit te doen moet je eerst inloggen op Topbijbaan.nl. Vervolgens kun je via je persoonlijke pagina je CV wijzigen door op “Werkervaring” te klikken. Je kunt daar een nieuw CV uploaden.

14. Ik voldoe niet aan de eisen in de vacature. Mag ik toch reageren?
Bedrijven geven in de vacature aan naar wat voor soort medewerker(s) zij op zoek zijn. Kijk hier duidelijk naar wanneer je op een vacature wilt reageren. Voldoe je niet aan deze eisen, dan raden wij je aan niet te reageren op de vacature en verder te zoeken naar een vacature waarin jij wel voldoet aan de criteria.

15. De plaatsingsdatum van de vacature is al enkele weken geleden. Heeft het nog wel nut om te reageren?
Als de vacature op de website staat heeft het altijd zin om te reageren. De medewerkers van Topbijbaan.nl houden zorgvuldig bij welke vacatures nog open staan en welke niet.